Red Ruffed Lemur

//Red Ruffed Lemur
Red Ruffed Lemur 2015-08-04T15:42:43+00:00

[vc_row parallax_style=”vcpb-default” bg_image_repeat=”no-repeat” bg_img_attach=”fixed” parallax_sense=”30″ css=”.vc_custom_1437647288649{margin-bottom: 40px !important;padding-top: 50px !important;}” video_opts=”” multi_color_overlay=”” bg_color_value=”#dd3333″][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner el_class=”lpd-animation”][vc_column_inner el_class=”” width=”1/4″][vc_wp_custommenu nav_menu=”75″][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”3/4″][vc_single_image image=”3311″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”1200″][vc_separator color=”white” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_column_text]

RED RUFFED LEMUR

Varecia rubraLemurs are not monkeys ! They’re effectively primates but their evolution stopped before. Look closely at their muzzle, it’s longer !WEIGHT : 4 to 5 kg

FOOD : Fruits

THREATS : Poaching (meat), deforestation (swidden farming).

RED LIST : Endangered

 

MORE INFO :

Family : Lemuridae
Gestation : 102 days
Habits : gregarious
Litter : 1 to 4 babies
Longevity : 25 years[/vc_column_text][vc_single_image image=”2948″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”1200″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]